DIABETES TYPE 2

DIABETES TYPE 2

Dat was wel even schrikken toen mijn huisarts me vertelde dat ik hard op weg was om diabetes type 2 te ontwikkelen en dat ik een keuze had: ofwel je gaat afvallen ofwel je gaat aan de medicijnen. Die keus was natuurlijk niet zo lastig en zo ben ik met Luanca in contact gekomen.

Uiteraard wist ik natuurlijk donders goed dat ik te zwaar was en dat ik gezonder moest gaan eten en meer moest gaan bewegen, maar blijkbaar had ik toch dat duwtje in de rug nodig. En dan helpt het als er iemand ‘meekijkt’ met je. En bij mij was dat Luanca. Allereerst kreeg ik een intake gesprek waarbij ze mijn eetpatroon met me besprak en al direct een tweetal heel belangrijke tips kon geven:

  • Begin de dag met een ontbijt – dat deed ik nooit
  • Vermijd koolhydraten zo veel mogelijk

Vol goede moed ben ik aan de slag gegaan en merkte dat mijn gewicht inderdaad afnam. Dat stimuleert natuurlijk om op dezelfde voet door te gaan. Inmiddels ben ik ongeveer 15 kilo afgevallen en de teller loopt door. Vooralsnog alleen door anders te eten, want dat bewegen blijft nog wel lastig met mijn drukke baan (smoesjes, ik weet het).

Het is een prettige gedachte dat Luanca altijd met me meekijkt op de achtergrond. Ik ben op haar advies een eetdagboek bij gaan houden dat ik regelmatig naar haar opstuur en dat ze weer terugstuurt met de nodige op- en aanmerkingen. Zo hebben we via e-mail en WhatsApp regelmatig contact met elkaar. Bij mij werkt dat motiverend.

Ik kan oprecht zeggen dat ik me een stuk beter voel dan een half jaar geleden.

Wilt u een afspraak maken, vul dan dit formulier in

[forminator_form id="23098"]
× Hoe kan ik je helpen?